Δελτίο Τύπου – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών συνδιοργανώνουν Διαδικτυακό Συνέδριο στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Σάββατο 20 & την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 με τίτλο:

«1821-2021: Η μνήμη ως δημιουργός ταυτότητας
με αφορμή τα 200 χρόνια από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία»

Το έτος 2021 αποτελεί μια σημαντική χρονική περίοδο, καθώς σηματοδοτεί την ξεχωριστή επέτειο των 200ων χρόνων από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Σε αυτή την ιστορική συγκυρία ο Ελληνισμός έρχεται εκ νέου σε επαφή με την ιστορία και τη συλλογική του μνήμη μέσα από τη διοργάνωση ποικίλων πανελλαδικών εορτασμών. Το διαδικτυακό συνέδριο που συνδιοργανώνουν οι δύο φορείς έχει θεματικό άξονα τη μνήμη, επετειακή, ιστορική, συλλογική. Στο συνέδριο παίρνουν μέρος έγκριτοι πανεπιστημιακοί και ερευνητές με σημαντικές τοποθετήσεις σχετικές με το θέμα. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

https://200xroniacongress.peloponnesianinstituteofarts.org/

Το συνέδριο είναι ανοιχτό για όλους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες με μια απλή εγγραφή, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://200xroniacongress.peloponnesianinstituteofarts.org/register

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.